Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Vizita Ambasadorului în or. Torino

În perioada 19-20 iunie curent, la invitaţie dnei Natalia PETICĂ, Preşedinte al Asociaţiei "Plai", Ambasadorul a întreprins o vizită în or. Torino, regiunea Piemonte. Programul vizitei a inclus întrevederea cu dna Alessandra SARTORIO, Asesor pentru relaţii internaţionale al provinciei Torino, prezentarea cărţii "Moldova – il paese delle badanti", autor Francesco Vieti în cadrul reuniunii cu comunitatea moldavă din regiunea Piemonte, o întrevedere cu reprezentanţii comunităţii de afaceri, precum şi participarea la evenimentul cultural "V-aduc cîntul meu de-acasă".

În cadrul dialogului purtat cu dna Alessandra SARTORIO, a fost abordat subiectul cooperării cu autorităţile locale, în particular sub aspectul acordării asistenţei logistice în organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale anticipate 2010 în regiuni.

Prezentarea cărţii "Moldova – il paese delle badanti", autor Francesco Vieti, a reunit reprezentanţi ai comunităţii moldave din regiunea Piemonte, care s-au expus, alături de autorul cărţii, la subiectul capacităţii femeilor din RM de a se integra în societatea italiană şi de a-şi desfăşura activitatea pe teritoriul Republicii Italiene.

Pe durata reuniunii Ambasadorul a informat cetăţenii cu privire la situaţia actuală din Republica Moldova pe plan economic şi politic, activitatea şi priorităţile actualului Guvern, lansarea dialogului RM-UE referitor la liberalizarea regimului de vize, desfăşurarea viitoarelor alegeri parlamentare şi prezidenţiale şi modalităţile exercitării dreptului de vot de către comunitatea moldavă din Italia. De asemenea, Şeful Misiunii a acordat răspunsuri la întrebările cetăţenilor din diferite domenii, inclusiv de ordin consular.

Pe parcursul aceleiaşi zile a avut loc întrevederea cu o serie de oameni de afaceri, în cadrul au fost discutate oportunităţile de afaceri şi cele investiţionale din Republica Moldova.

La finalul vizitei, la data de 20 iunie curent, Ambasadorul a participat la evenimentul cultural "V-aduc cîntul meu de-acasă", organizat de Asociaţiile "Plai" şi "Armonia", în cadrul căruia au fost prezentate o serie de melodii tradiţionale.