Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Deplasarea Şefului Misiunii în provincia Bologna

În scopul participării la o masă rotundă cu tematică investiţională, la data de 17 iunie curent, Şefului Misiunii a întreprins o deplasare în or. Castel Bolognese, Provincia Bologna, la invitaţia dlui Emilio SAPONARA, Editorul ziarului "Nasha Gazzetta" şi a dlui Giovanni BELLA, responsabil al aceleiaşi publicaţii pentru Regiunea Emilia Romagna.

În cadrul evenimentului, la care au participat 25 de societăţi italiene care activează în domeniul agro-alimentar, viti-vinicol, imobiliar, de infrastructură, construcţie de utilaje şi maşini agricole, etc. Ambasadorul a efectuat o prezentare cu privire la mediul de afaceri din Republica Moldova, condiţiile şi oportunităţile investiţionale pe care le oferă cadrul legislativ în domeniu, facilităţile şi avantajele fiscale, răspunzînd, totodată, la întrebările antreprenorilor italieni. Acestea au inclus următoarele: solicitarea detaliilor privind dubla impunere şi regimul fiscal al RM, procedura de înregistrare a companiilor şi durata acesteia, taxele vamale pentru importatori, etc. Participanţilor le-a fost distribuit material informativ cu privire la oportunităţile de investiţii în RM.

Urmare dialogului, a fost propusă organizarea, în 2011, a unei misiuni a oamenilor de afaceri italieni în Republica Moldova.