Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Prim-ministrul Vlad FILAT a avut o întrevedere cu un grup de investitori italieni, dispuşi să creeze în Republica Moldova un Complex agro-industrial de tip european

Acest Complex este inspirat din experienţa oraşelor Verona şi Palermo, unde activează structuri similare. Activitatea Complexului nu va fi orientată doar spre piaţa Republicii Moldova, ci în special spre piaţa europeană, unde fructele şi legumele sînt produse solicitate.

Investitorii au menţionat că viitorul Complex va include tot ciclul de producere, procesare, ambalare a producţiei agro-alimentare. "Deja am identificat mai mulţi cumpărători europeni mari, dispuşi să cumpere producţie agro-alimentară din Republica Moldova", au comunicat antreprenorii.

Ei au precizat că Republica Moldova este poziţionată foarte bine din punct de vedere geografic şi că ieşirea la mare şi existenţa căii ferate sînt un punct forte în realizarea acestui proiect.

Conform spuselor investitorilor, Complexul agro-industrial se va întinde pe 40 ha, iar investiţia totală se estimează la peste 30 mil. euro.

Prim-ministrul Vlad Filat a menţionat că proiectul este unul interesant şi important pentru Republica Moldova. Premierul a precizat că pentru agricultorii din Republica Moldova este foarte important să cunoască din timp ce producţie agro-alimentară este solicitată în Europa şi că va fi foarte bine dacă experţii Complexului vor prezenta din timp acest gen de informaţii.

Vlad Filat a menţionat că pentru producătorii din Republica Moldova diversificarea pieţelor de export este foarte importantă, iar accesul producţiei moldoveneşti în Europa - o prioritate.

Premierul a îndemnat investitorii să demareze cît mai rapid proiectul planificat.