Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Întrevedere cu Grupul Parlamentar de Prietenie pentru Republica Moldova

La data de 25 mai curent, delegaţia Republicii Moldova, condusă de către dl Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, s-a întîlnit la Roma cu membrii Grupului de Prietenie cu ţara noastră din cadrul Legislativului italian.

În cadrul dialogului, ambele părţi şi-au exprimat convingerea că conlucrarea eficientă dintre cele două Grupuri de prietenie ar putea aduce un aport substanţial la realizarea parcursului european al Republicii Moldova.

În această ordine de idei, interlocutorii au fost informaţi despre constituirea Grupului de prietenie cu Italia în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, condus de către deputatul Oazu Nantoi. În context, membrii delegaţiei italiene au exprimat disponibilitatea şi interesul pentru stabilirea unei agende comune de activităţi pentru cele două Grupuri de prietenie, în vederea consolidării cooperării bilaterale. Adiţional, a fost menţionată importanţa stabilirii şi întreţinerii contactelor de colaborare la nivelul Comisiilor parlamentare de profil şi a delegaţiilor naţionale în cadrul organizaţiilor internaţionale.