Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Preşedintelui Mihai Ghimpu cu dl Changchui HE, Vice-director General al ONU pentru Agricultură şi Alimentaţie

Discuţiile purtate cu dl Changchui HE, s-au axat asupra proiectelor FAO implementate în Republica Moldova şi a fondurilor acordate pentru realizarea proiectelor de asistenţă tehnică şi de urgenţă în RM, în particular: asistenţă preparatorie pentru recensămîntul agricol, consolidarea serviciilor în domeniile fitosanitar, agrochimic, în domeniul biotehnologiilor agricole şi biosecurităţii.

Adiţional, dl Preşedinte Ghimpu a lansat solicitarea acordării fondurilor pentru sectorul agrar al Republicii Moldova, destinate în special modernizării agriculturii şi industriei de prelucrare a produselor agricole (în particular în zonele rurale). Două direcţii principale menţionate în acest sens au fost: modernizarea şi reabilitarea infrastructurii agricole de irigaţie şi iniţierea construcţiei unei reţele rurale de mini-fabrici de prelucrare şi ambalare a produselor agricole de origine vegetală şi animală.

Totodată, a fost reiterată solicitarea de a examina posibilitatea deschiderii unei reprezentanţe FAO la Chişinău în scopul eficientizării cooperării între Republica Moldova şi structura respectivă.

În context, dl Changchui HE a comunicat disponibilitatea FAO de a acorda în continuare asistenţă financiară, tehnică şi de consultanţă ţării noastre, subliniind faptul că deschiderea reprezentanţei FAO la Chişinău rămîne a fi actualmente un subiect deschis, care ar putea obţine un aviz pozitiv pe durata bienalului imediat următor.