Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Mihai Ghimpu a devenit membru de onoare al Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale de la Roma

La data de 25 mai curent, la Roma a avut loc reuniunea cu reprezentanţii comunităţii de afaceri a Republicii Italiene, organizată cu suportul Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale (AEREC), care reprezintă o subdiviziune a Organizaţiei Naţionale italiene de dezvoltare a industriei, comerţului şi artizanatului.

În debutul întrevederii, Preşedintele Mihai GHIMPU a efectuat o scurtă trecere în revistă a factorilor care condiţionează atractivitatea Republicii Moldova pentru investiţii. În acest sens, au fost menţionate amplasarea geografică avantajoasă a ţării, legislaţia economică favorabilă investiţiilor, beneficierea de Acorduri de Liber Schimb cu statele CSI şi de Preferinţele Comerciale Autonome cu UE, domeniile prioritare ce necesită investiţii fiind agricultura şi infrastructura.

Antreprenorii prezenţi la eveniment, membri ai AEREC, au efectuat scurte prezentări ale sferelor de activitate şi de interes pentru a dezvolta afaceri şi plasa investiţii în Republica Moldova (sănătate, energetică, infrastructură etc.). Preşedintele Academiei respective, dl Ernesto CARPENTIERI, a încurajat în discursul său antreprenorii italieni sa examineze mai îndeaproape piaţa RM, în calitate de piaţă în dezvoltare, ce ar putea oferi perspective de succes pentru viitor.

La finalul întrevederii, dlui Mihai Ghimpu i-a fost conferit titlul de Membru de Onoare al Senatului Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale de la Roma.