Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

IFAD demonstrează maximă deschidere faţă de doleanţele şi necesităţile Republicii Moldova

La data de 25 mai 2010, la sediului Fondului Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă a avut loc întrevederea dlui Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, Preşedinte interimar al Republicii Moldova cu dl Kanayo F. Nwanze, Preşedintele Fondului Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD).

În debutul întrevederii, Preşedintele Nwanze a efectuat o trecere în revistă a proiectelor realizate în RM, menţionînd un nou proiect pregătit pentru ţara noastră, în valoare de 26 mil. Euro, dintre care 20 mil. din partea IFAD. În context, oficialul a menţionat faptul că IFAD practică pe larg implicarea cofinanţatorilor în realizarea proiectelor, între care Uniunea Europeană şi statele membre, Comisia Europeană şi Banca Mondială, fapt ce permite sporirea semnificativă a fondurilor pentru proiectele desfăşurate de IFAD.

La rîndul său, Preşedintele Mihai Ghimpu a exprimat mulţumiri IFAD pentru proiectele desfăşurate în Republica Moldova, în particular în domeniul asistenţei tehnice pentru revitalizarea sectorului agricol rural, adresînd, totodată, solicitarea acordării unui suport financiar Republicii Moldova pînă în luna septembrie curent, pentru a asigura realizarea adecvată şi în timp a lucrărilor agricole de toamnă. Reprezentanţii IFAD au manifestat interes pentru subiectul respectiv, menţionînd că va fi examinată posibilitatea identificării resurselor necesare în acest sens şi comunicînd că subiectul acesta va fi inclus în agenda vizitei curînde la Chişinău a dlui Abdelkarim Sma, Director de proiecte IFAD pentru Republica Moldova.

Totodată, Presedintele IFAD a subliniat că Fondul este dispus să acorde sprijin financiar esenţial agriculturii din Republica Moldova, în particular în contextul în care autorităţile de la Chişinău demonstrează deschidere în acest sens şi se angajează să adopte politici eficiente de dezvoltare şi modernizare a agriculturii.