Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Mihai Ghimpu a fost primit în audienţă de către Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea

În dimineaţa zilei de 24 mai 2010, dl Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind rolul bisericii în menţinerea bunei înţelegeri între popoare, fiind subliniată, de asemenea, contribuţia religiei la consolidarea păcii şi stabilităţii în lume. O atenţie aparte a fost acordată coexistenţei Bisericii Ortodoxe şi celei Catolice pe teritoriul Republicii Moldova, fiind menţionate relaţiile bune de comunicare existente între acestea.

Potrivit Preşedintelui Mihai Ghimpu, persoanele de confesiune catolică convieţuiesc armonios cu exponenţii tuturor confesiunilor religioase existente în ţara noastră, iar Biserica Catolica se bucură de susţinerea autorităţilor Republicii Moldova.

În aceeaşi ordine de idei, a fost exprimată aprecierea faptului că pe lîngă activităţile pastorale, Biserica Romano-Catolică din Republica Moldova desfăşoară activităţi de asistenţă socială şi sanitară, de refacere a infrastructurii locale, proiecte în domeniul educaţiei şi susţinerii păturilor socialmente vulnerabile.

La finalul dialogului, Preşedintele Mihai Ghimpu a adresat Sanctităţii Sale invitaţia oficiala de a vizita Republica Moldova.

După audienţa la Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea a urmat întrevederea cu Cardinalul Tarcisio Bertone, Secretar de Stat al Sfîntului Scaun, la care a fost prezent şi Mons. Domenico MAMBERTI, Secretar pentru Relaţii Bilaterale cu Statele Lumii în cadrul Secretariatului de Stat al Vaticanului.