Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Aspecte de cooperare economico-investiţională între Republica Moldova şi Italia discutate de către Ambasadorul Gheorghe RUSNAC la Napoli

La data de 26 aprilie curent Ambasadorul Gheorghe RUSNAC a întreprins o vizită în or. Napoli, în scopul abordării unor subiecte de cooperare economico-investiţională, precum şi pentru participarea la lansarea cărţii "Il debito", autor Armando ARMANO, editate cu suportul băncii "Banca Popolare del Meridione".

În intervenţia prezentată în cadrul festivităţii de lansare a cărţii, Şeful Misiunii a efectuat o relatare cu privire la mediul de afaceri din Republica Moldova: condiţiile şi oportunităţile investiţionale pe care le oferă cadrul legislativ în domeniu; facilităţile şi avantajele fiscale; posibilitatea participării la proiecte comune, finanţate de Comunitatea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, precum şi aspectele implicit economice, precum modalitatea de acces a cetăţenilor comunitari pe teritoriul Republicii Moldova şi numărul de curse aeriene ce asigură conexiunea între ţara noastră şi Republica Italiană.

Totodată, a fost prezentată situaţia actuală internă pe plan politic, activitatea şi priorităţile Guvernului Republicii Moldova, fiind subliniate perspectivele deschise prin iniţierea negocierilor asupra Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Adiţional, agenda vizitei a inclus întrevederea Ambasadorului cu Raffaele CACCIAPUOTI, Preşedinte al băncii "Banca Popolare del Meridione" din or. Napoli şi Nello TUORTO, Responsabil pentru Regiunea Campagna a Camerei de Comerţ Americane.

În cadrul dialogului, a fost reiterată determinarea partenerilor italieni de a susţine şi stimula iniţiativele investiţionale ale antreprenorilor din Italia destinate Republicii Moldova, în acest sens fiind preconizată organizarea unei misiuni a oamenilor de afaceri în Republica Moldova.

La finalul vizitei, Şeful Misiunii a întreţinut un dialog cu un grup de cetăţeni moldoveni, stabiliţi în provincia Napoli, pe durata căruia a informat despre evoluţiile curente din Republica Moldova, răspunzînd, totodată, la o serie de întrebări la diferite subiecte, inclusiv cu caracter consular.