Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Vizită de lucru în regiunea Palermo

În perioada 25-27 februarie curent, la invitaţia Preşedintelui Provinciei regionale Palermo, Giovanni Avanti, precum şi a autorităţilor publice ale Regiunii Sicilia, Clubul ataşaţilor comerciali, consilierilor economici şi agricoli ai ambasadelor străine acreditate în Italia, reprezentat de o delegaţie de 60 persoane, constituită din diplomaţi ai 33 ambasade, membri ai staff-ului Clubului, precum şi ai Clubului internaţional Oscar (sectorul agricol), condus de Preşedintele acestuia, ataşatul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos, responsabil de problematica agricolă, a efectuat o vizită de lucru în regiunea menţionată.

MAE italian a fost reprezentat de Dr. Enzo Coniglio, Coordonator al Oficiului Internaţionalizarea instituţiilor.

Ambasada a participat la eveniment în scopul promovării imaginii Republicii Moldova şi a intereselor ei economice.

În cadrul Conferinţei organizate pe 26 februarie, în Palatul Utveggio din Palermo, cu sprijinul administraţiilor sus numite, în colaborare cu societatea Si.Form Consulting a Ce.Ri.S.Di (Centrul de Studii şi Cercetare din Palermo), precum şi Universitatea "Libera Università della Politica", Adelfio Elio Cardinale, preşedinte al Ce.Ri.S.Di, sublinia că "acest eveniment este doar o piesă dintr-un rezultat practic şi tangibil, dincolo de declaraţiile "moderne" de internaţionalizare, care se fac tot mai auzite zi cu zi".

Autorităţile siciliene reprezentate de Preşedintele Ars (Assemblea Regionale Siciliana), Francesco Cascio, Preşedintele Provinciei Palermo Giovanni Avanti, Preşedintele Ce.Ri.S.Di, asesori regionali, provinciali etc. au confirmat, într-adevăr, vocaţia Siciliei pentru a fi aleasă ca punct de întîlnire a popoarelor.

S-au desfăşurat reuniuni pe domenii de interes între diverse societăţi şi diplomaţii străini.

Reprezentantul Ambasadei a difuzat materiale informative cu caracter economic, a răspuns la întrebările antreprenorilor sicilieni, referindu-se, în special, la condiţiile de afaceri din Republica Moldova şi legislaţia existentă în domeniu. Celor prezenţi le-au fost puse la dispoziţie materiale ilustrative şi informative cu caracter economic, agricol şi cultural.

S-a constatat un interes deosebit din partea mediului de afaceri sicilian pentru plasarea investiţiilor în Moldova şi pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu ţara noastră.