Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Întrevederi la Camera Deputaţilor

Pe 24 noiembrie, în cadrul vizitei sale la Roma, Dl Iurie LEANCĂ a avut o întîlnire cu Stefano STEFANI, Preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Deputaţilor. Ministrul a făcut o prezentare a ţării în actualitatea evenimentelor ce s-au produs în Moldova pe parcursul ultimului an - alegerile electorale, noul guvern şi obiectivele trasate.

Întrevederea a avut loc în sediul Camerei Deputaţilor, în prezenţa mai multor deputaţi italieni, care au demonstrat un interes major faţă de cele relatate de Şeful diplomaţiei moldoveneşti.

Dl LEANCĂ a răspuns la un şir de întrebări ce au ţinut de relaţiile bilaterale în domeniul politic, economic şi probleme de drept. Un interes aparte s-a manifestat pentru promovarea relaţiilor comercial-economice.

A fost abordată, totodată, problematica transnistreană şi relaţia RM cu Rusia.

Partea moldavă a primit şi la Camera Deputaţilor asigurările de tot sprijinul pe calea apropierii Republicii Moldova de UE.

Aceleaşi subiecte au fost tratate şi în cadrul întrevederii cu Riccardo MIGLIORI, membru al Parlamentului, Preşedinte al delegaţiei italiene din cadrul Adunării Parlamentare a OSCE.