Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Delegaţia moldavă a fost primită de Michele RIZZI

Pe 23 noiembrie curent delegaţia moldavă, condusă de domnul Iurie LEANCĂ, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a fost primită de Michele RIZZI, Preşedintele Patronatului ACLI (Associazioni Cristiane Lavoratori Italiani), Vice-preşedinte Naţional Vicar, în sediul din or.Roma.
Asociaţia menţionată promovează o activitate de susţinere a cetăţenilor moldoveni aflaţi în Italia, implicînd diferite structuri în soluţionarea problemelor cu care aceştea se confruntă în procesul de muncă şi trai. Autoritatea este preocupată, în special, de problemele sociale care vizează lucrătorii moldoveni din Italia - asigurarea lor în cîmpul muncii.

S-a convenit de a organiza o Masă de lucru cu atragerea experţilor în domeniu, atît din Moldova, cît şi din Italia, pentru a identifica noi soluţii şi modalităţi de reducere a dificultăţilor existente în domeniu.

S-a discutat, de asemenea, în perspectiva lansării proiectelor comune în domeniul democraţiei sociale, cu participarea unor structuri intermediare de categorie privată, ce dezvoltă o activitate socială.