Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Vizite de lucru la Unioncamere din or.Roma și la Consorţiul pentru Dezvoltare industrială din or. Rieti

La 6 noiembrie, Ambasadorul a efectuat o vizită de lucru la Unioncamere din or.Roma, unde s-a întreţinut cu Sandro PETTINATO, Director pentru Servicii Financiare, Infrastructură şi Internaţionalizare şi Fabio PIZZINO, colaborator al aceleiaşi Direcţii. La întrevedere a participat Vladimir DIDILICA, Vice-preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie al Republicii Moldova.

Printre subiectele discutate au figurat: organizarea în a. 2010 a unei Misiuni a oamenilor de afaceri italieni în Moldova şi participarea în comun la realizarea unor proiecte finanţate de CE. Partea italiană s-a arătat disponibilă de a contribui la crearea Registrului Comerţului în Moldova, prin implementarea practicii statului italian la elaborarea legislaţiei moldoveneşti în domeniu. Totodată, a fost exprimat interesul pentru iniţierea unei cooperări bilaterale cu partenerii italieni, specialişti din sectorul parcurilor tehnologice din or. Torino, Padova şi Trieste pentru crearea unor astfel de structuri şi în Moldova.

În după amiaza zilei, Dl Gheorghe RUSNAC, a participat la Masa rotundă a oamenilor de afaceri din Republica Moldova şi Italia, cu tematica „Moldova prezintă”, care a avut loc la sediul Consorţiului pentru Dezvoltare industrială din or. Rieti.

Ambasadorul s-a întreţinut cu Vincenzo REGNINI, Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Artizanat din or. Rieti. S-a convenit asupra organizării în timpul apropiat a unei Mese rotunde cu antreprenorii italieni la sediul Camerei menţionate.

În aceeaşi zi, Ambasadorul a fost primit de Andrea FERRONI, Preşedintele Federaţiei Italiene a consorţiilor şi întreprinderilor de industrializare.

În cadrul dialogului a fost abordată problema deschiderii parcului industrial-tehnologic din Republica Moldova.

Ambasadorul a fost informat despre desfăşurarea unor proiecte în colaborare cu diverse universităţi în interiorul Parcului industrial din or. Rieti, unde colaborează studenţi de excelenţă din cadrul acestor instituţii. La propunerea părţii italiene, se va examina crearea unui parc de genul respectiv şi în Moldova.