Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Sărbătoarea moldovenilor din or. Padova

Pe 1 noiembrie curent, domnul Gheorghe RUSNAC, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Italiană a participat la sărbătoarea moldovenilor din or. Padova, organizată de Asociaţia "Moldovenii în Veneto pentru Solidaritate Socială internaţională – ONLUS", Preşedinte a căreia este Părintele Vasile Şestocovschi.

Salutul primarului or. Padova, Flavio Zanonato a fost dat citirii de Consilierul pe probleme de imigraţie, Nona Evghenie.

E.S. şi Gheorghe Munteanu, Consul General al Republicii Moldova la Bologna, au salutat cei peste 1500 participanţi la eveniment, care au avut ocazia să asculte pe parcurs, din folclorul moldovenesc şi poezia marilor noştri poeţi, Grigore Vieru şi Dumitru Matcovschi.

Un moment de reculegere în memoria lui Grigore Vieru, a Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici, a amintit tuturor despre distinsele noastre personalităţi şi valorile naţionale ale ţării.

În cadrul sărbătorii au fost organizate standuri cu expunerea obiectelor din lut, confecţionate de meşterii populari din Moldova, a picturilor, bucătăriei tradiţionale. A avut loc o degustare a vinurilor moldoveneşti.

Ambasadorul a mers la Biserica Ortodoxă din localitate, unde s-a întreţinut cu Protoiereul şi Parohul Vasile Şestocovschi. S-a discutat pe marginea problemelor cu care se confruntă în activitatea sa Biserica.

Dl RUSNAC a dialogat cu cetăţenii moldoveni domiciliaţi în Provincia Padova.