Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Întrevederi cu oficialităţile din Provincia Fermo și Montefalcone Appenino

Pe 16 octombrie 2009, E.S. Prof. Gheorghe RUSNAC, s-a deplasat în Provincia Fermo, Italia, împreună cu delegaţia primarilor şi consilierilor din Republica Moldova, unde a avut o serie de întrevederi cu oficialităţile din localitatea respectivă.

În cadrul întîlnirii cu Saturnino DI RUSCIO, Primarul or. FERMO, oficialii au discutat în aspectul activităţii autorităţilor publice locale din Italia şi Moldova; metodelor de soluţionare a dificultăţilor cu care se confruntă comunităţile; stabilirii unor relaţii de prietenie între provincie cu eventuale localităţi din Moldova; posibilităţilor de investiţii; iniţierii unor relaţii reciproce de cooperare în domeniile economic, cultural şi turistic etc. Partea italiană a reiterat intenţia sa privind semnarea Acordului de înfrăţire cu or. Soroca.

Pe parcursul deplasării, Ambasadorul a convenit şi cu Preşedintele noii Provincii Fermo, Fabrizio CESETTI asupra iniţierii procedurii de semnare a unui Acord de Intenţii dintre Provincie şi Republica Moldova în diverse domenii de activitate, prioritar, agricol.

E.S., împreună cu delegaţia din Moldova, au participat la o Masă rotundă cu Preşedintele Asociaţiei localităţilor muntoase şi membrii acesteia (primari şi consilieri) din provincia Fermo, cinci dintre care au semnate acorduri de înfrăţire cu comunele Bucovăţ, Cojuşna, Ialoveni, Vorniceni, Găleşti, etc.

A urmat vizita în localitatea Montefalcone Appenino, unde au avut loc întrevederi cu Primarul, Adamo ROSSI şi Viceprimarul, William LIBERATORI. În obiectiv a fost Acordul de înfrăţire cu comuna Bucovăţ şi rezultatele obţinute pe parcursul a şapte ani de cooperare bilaterală. Au fost, de asemenea, abordate, noile posibilităţi de colaborare comercial-economică şi socio-culturală.

Vizita de lucru este elucidată în ziarele „Resto del Carlino”, „Il quotidiano”, „Corriere Adriatico”, „Fotocronacafermana”. Despre eveniment a comunicat şi postul de radioteleviziune Inform@zione.Tv.