Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Prezentarea Republicii Moldova, cu tematica "Oportunităţi de a investi în Moldova"

Pe 2 octombrie curent, E.S. Dl Gheorghe RUSNAC, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană a efectuat o vizită de lucru în or. Napoli, unde a participat la prezentarea Republicii Moldova, cu tematica „Oportunităţi de a investi în Moldova”, organizată în comun cu Camera de Comerţ Americană în Italia, cu sediul la Napoli.

Publicul a fost informat despre mediul de afaceri din ţara noastră, condiţiile favorabile pentru a investi în Moldova şi oportunităţile pe care le oferă cadrul legislativ în acest sens, fiind încurajat să promoveze relaţii reciproc avantajoase de cooperare în domeniul agro-industrial, energiilor alternative, dezvoltării infrastructurii etc.

Preşedintele Camerei de Comerţ Americane, Nello Tuorto a menţionat că întreprinzătorii italieni, asociaţi ai Camerei, privesc cu mult entuziasm spre Moldova.

Un articol despre reuniunea cu caracter comercial-economic de la Napoli, intitulat "Investire in Moldova conviene", poate fi găsit în ziarul regional "Il Denaro" pe pagina web http://www.denaro.it

În cadrul vizitei, Ambasadorul a avut întrevederi cu Ministrul-consilier pentru relaţiile diplomatice al Regiunii Campania, Cosimo Risi, Alfonsina De Felice, responsabil pentru problemele imigraţionale, politicile sociale şi cele pentru tineret, Preşedintele Provinciei or. Napoli, Luigi Cesaro, Asesorul pentru Politica Agricolă a Regiunii, Gianfranco Nappi, Asesorul pentru Urbanistică şi Activităţile Productive, Anielo Palumbo şi Directorul pentru Dezvoltarea Energiei şi Economiei din Administraţia Provinciei, Gennaro Pollice.
Au fost discutate subiecte privind stadiul actual al relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, obiectivele prioritare de integrare europeană a ţării.

Problemele socio-culturale au fost abordate în cadrul întrevederii la Universitatea Orientală din Napoli, cu prorectorul instituţiei, Giuseppe Cataldi. Părţile au discutat asupra unui eventual acord bilateral între Universitatea napolitană şi Universitatea de Stat din Moldova, în perspectiva schimbului de experienţă între cadrele didactice ale părţilor, preluarea celor mai bune practici, schimb reciproc de studenţi, participarea la proiecte comune etc.