Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Alegerile parlamentare vor avea loc la 5 aprilie a.c - Noutăţi

O hotarâre în acest sens a fost adoptată astăzi în unanimitate de deputaţi şi întră în vigoare odată cu votarea, informează MOLDPRES.

Vladimir Ţurcan, preşedintele Comisiei juridice, pentru numiri şi imunităţi, unul dintre autorii proiectului de hotarâre, a declarat că mandatul actualei componente a Parlamentului va expira la 7 martie a.c., iar alegerile urmează să se desfaşoare în cel mult trei luni de la această dată, potrivit legislaţiei.

Ţurcan a precizat că fixarea datei alegerilor la 5 aprilie este determinată şi de necesitatea formării, cât mai curând, a unei componenţe funcţionale a Parlamentului ţării în vederea negocierii viitorului acord de cooperare moldo-comunitar.

Preşedintele Comisiei juridice, pentru numiri şi imunităţi, a mai menţionat ca CEC-ul urmează să stabilească data, ora şi locul recepţionării listelor concurenţilor electorali.

Ultimele alegeri parlamentare au avut loc la 6 martie 2005. Deputaţii se aleg pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte până la întrunirea legală a noii componenţe, informează MOLDPRES.