Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Conversiunea permisului de conducere

Cetăţenii Republicii Moldova pot conduce mijloacele de transport pe teritoriul Republicii Italiene în baza permisului de conducere moldovenesc (tip DL 1995 şi DL 2008) pînă la un an de la data stabilirii reşedinţei în Italia. Perioada de 12 luni este oferită în scopul conversiunii permisului de conducere moldovenesc în permis de conducere de model italian.

În procesul de conversiune a permisului de conducere, autorităţile italiene, în conformitate cu prevederile Acordului bilateral existent, pot solicita de la cetăţenii moldoveni, prezentarea traducerii permisului de conducere şi confirmarea autenticităţii acestuia, efectuate de către Ambasada RM la Roma, Consulatul General al RM la Milano, Consulatul de la Padova. Taxa consulara: 58 EURO (40 euro declarația de autenticitate + 15 euro traducerea, 3 euro autentificarea fotocopie permis)

Notă: La 12.09.2011, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene, privind modificarea Acordului intre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene privind conversiunea permiselor de conducere, semnat la Roma la 27 noiembrie 2003.

Respectiv, începînd cu data de 12 septembrie 2011, cetăţenii Republicii Moldova pot depune actele la autorităţile italiene pentru conversiunea permisului de conducere şi de tipul DL 2008. http://www.italia.mfa.md/consular-news-ro/487603/

CONVERSIUNEA PERMISELOR DE CONDUCERE DE MODEL NOU (din anul 2016)

Stimați cetățeni,

Vă aducem la cunoștință că unele autorități italiene REFUZĂ conversiunea permiselor de conducere moldovenești de model nou (2016) în permise de conducere italiene, pe motiv că acesta nu este prevăzut de Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene, semnat la Roma la 27 noiembrie 2003.

De aceea, înainte de a perfecta setul de acte necesar pentru conversiune, vă recomandăm să vă informați în prealabil, la oficiile italiene specializate, cu privire la posibilitatea conversiunii acestui model de act.

Totodată, vă informăm că Ambasada depune toate eforturile pentru modificarea Acordului și soluționarea problemei până la sfârșitul anului curent.