Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţi consulare

Detalii privind cetăţenii moldoveni aflaţi la bordul navei de croazieră Costa Concordia, naufragiată în Italia

Şapte cetăţeni moldoveni, printre care şi o minoră de 14 ani, se aflau la bordul navei de croazieră Costa Concordia, care a naufragiat pe un banc de nisip în apropiere de insula italiana Giglio (Toscana). Niciunul dintre ei nu a avut de suferit. Şase dintre moldoveni erau înregistraţi ca pasageri, iar o femeie figura ca membru al echipajului.

Trei dintre cetăţenii moldoveni, printre care şi minora, au revenit cu suportul autorităţilor italiene în Portugalia unde locuiesc temporar, iar o altă pasageră s-a întors duminică, 15 ianuarie, pe calea aerului în Republica Moldova, de asemenea, beneficiind de asistenţa părţii italiene.

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană si Consulatul General al RM la Bologna, de comun cu autorităţile italiene, vor întreprinde toate acţiunile necesare în caz că ceilalţi trei moldoveni vor solicita asistenţă.

Ambasada şi Consulatul General monitorizează cu atenţie acest incident şi verifică în continuare listele victimelor pentru a stabili dacă nu sunt şi alţi cetăţeni ai Republicii Moldova afectaţi de naufragiul navei italiene.