Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţi consulare

Tinerii moldoveni, care merg să studieze în Italia, vor avea nevoie de Declaraţia de Valoare eliberată de Ambasada ţării respective la Chişinău

Cetăţenii Republicii Moldova, care pleacă în Italia în scopuri academice, profesionale sau care doresc să-şi continue studiile în Republica Italiană, vor avea nevoie de Declaraţia de Valoare, perfectată în limba italiană şi eliberată de Ambasada Italiei în R. Moldova. Documentul respectiv va putea obţinut doar după confirmarea autenticităţii actelor de studii la Ministerul Educaţiei al RM şi apostilării la Ministerul Justiţiei al RM.

Prin urmare, actele de studii eliberate de către instituţiile de învăţământ din Republica Moldova sunt recunoscute de către autorităţile italiene doar dacă sunt însoţite de Declaraţia de Valoare eliberată în exclusivitate de Ambasada Italiei la Chişinău. Lista actelor necesare pentru obţinerea Declaraţiei de Valoare, dar şi mai multe informaţii pot fi aflate, contactând misiunea diplomatică respectivă, precum şi pe pagina web a Ambasadei RM la Roma.

În prezent, autorităţile moldoveneşti întreprind eforturi sporite pentru simplificarea procedurii de recunoaştere a actelor de studii moldoveneşti în străinătate. Recent, părţii italiene i s-a transmis pentru examinare proiectul de acord interguvernamental care prevede un şir de facilităţi la subiectul dat pentru cetăţenii ambelor state. De asemenea, posibilitatea facilitării recunoaşterii a actelor de studii moldoveneşti se preconizează a fi abordată pe parcursul următoarei runde de consultări moldo-italiene în domeniul consular care se vor desfăşura la Roma.