Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţi consulare

Posibilitatea conversiunii permisului de conducere de tipul DL 2008

La 12.09.2011, va intra în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene, privind modificarea Acordului intre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene privind conversiunea permiselor de conducere, semnat la Roma la 27 noiembrie 2003.

Respectiv, începînd cu data de 12 septembrie 2011, cetăţenii Republicii Moldova vor putea depune actele la autorităţile italiene pentru conversiunea permisului de conducere de tipul DL 2008.

Totodată, reamintim că cetăţenii Republicii Moldova pot conduce mijloacele de transport pe teritoriul Republicii Italiene în baza permisului de conducere moldovenesc pînă la un an de la data stabilirii reşedinţei în Italia. Perioada de 12 luni este oferită în scopul conversiunii permisului de conducere moldovenesc în permis de conducere de model italian.

În procesul de conversiune a permisului de conducere, autorităţile italiene, în conformitate cu prevederile Acordului, pot solicita de la cetăţenii moldoveni, prezentarea traducerii permisului de conducere şi confirmarea autenticităţii acestuia, efectuate de către Ambasada RM la Roma sau Consulatul General al RM la Bologna.