Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţi consulare

Program de promovare a reîntoarcerii tinerilor moldoveni cu studii în străinătate

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova (OIM), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă demararea unui program pilot de promovare şi de susţinere a revenirii temporare sau permanente în Moldova a 30 tineri moldoveni absolvenţi ai instituţiilor din străinătate pentru a se angaja în instituţiile private / publice din Moldova în vederea schimbului de experienţă şi implementării abilităţilor căpătate peste hotare.

Concursul este deschis pentru tinerii moldoveni cu studii în străinătate, care doresc să revină temporar sau permanent în Moldova în vederea angajării în instituţiile private sau publice din Moldova. OIM va oferi suport pentru identificarea angajatorilor, asistenţă logistică şi administrativă, va acorda beneficiarilor suport financiar pentru acoperirea cheltuielilor de transport, precum şi indemnizaţii lunare pe o perioadă de până la şase luni.

Obiectivul proiectului este de a aborda fenomenul exodului de creiere prin promovarea transferului de idei noi şi de abilităţi în procesul migraţiei tinerilor şi a mobilităţii educaţionale.

Acest concurs este anunţat în cadrul proiectului: „Susţinerea implementării componentei de migraţie şi dezvoltare a Parteneriatului pentru Mobilitate UE-Moldova,” finanţat de UE IEVP şi implementat de OIM în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Candidaţii interesaţi urmează să completeze explicit formularul de aplicare care poate fi găsit pe site-ul web: www.iom.md şi să-l expedieze, împreună cu CV recent la adresa electronică violarucemartan@yahoo.com până la data de 31 martie 2011.

Pentru întrebări referitoare la procesul de aplicare sau informaţii adiţionale referitoare la acest program, vă rugăm să contactaţi următoarele persoane:

Dr. Viorica Olaru-Cemîrtan
Consultant local
Tel.: (+373) 69643819
E-mail: violarucemartan@yahoo.com

Ludmila Vasilov
Asistent migraţie şi dezvoltare a OIM
Tel.: (+373 22) 232940 (ext.140)
Fax: (+373 22) 232862
E-mail: lvasilov@iom.int