Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţi consulare

Taxa de garanţie pentru mijloacele de transport cu termenul de exploatare de peste 7 ani

Cetaţenii care vor intra pe teritoriul Moldovei cu mijloace de transport cu termenul de exploatare de peste 7 ani, pentru o anumita perioada de timp, nu vor mai trebui sa achite la vama taxa de garanţie pentru aceste mijloace de transport.

Modificari in acest sens la legea cu privire la modul de introducere si scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de catre persoane fizice au fost aprobate de Guvernul RM.

Proiectul de lege aprobat de Cabinetul de Ministri prevede posibilitatea ca toţi cetăţenii rezidenti ai Moldovei, dar si cei nerezidenţi, care vor intra pe teritoriul ţării noastre sa utilizeze timp de doua luni maşinile cu placute de înmatriculare străine fara a achita taxa de garanţie la hotar.

Pentru a intra în vigoare proiectul de lege respectiv urmeaza a fi adoptat de Parlament. Insa, pina la acel moment, pentru a crea conditii optime pentru toti cetăţenii moldoveni care vor reveni in tara in perioada sfintelor sarbatori de Pasti, Serviciul Vamal si cel de Grăniceri urmeaza sa permita introducerea temporara a maşinilor cu un termen de exploatare mai mare de şapte ani in baza unei dispozitii speciale a Guvernului.