Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţi consulare

Tîrgul locurilor de muncă

În perioada 27-30 ianuarie curent, în cadrul celei de-a IX-a editii a Expozitiei nationale "Fabricat în Moldova", Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va organiza traditional un Târg al locurilor de munca.

Persoanele interesate vor avea posibilitatea sa se informeze despre locurile de munca vacante înregistrate de toate agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca. Pe platoul târgului vor fi amplasate posturile de autoinformare electronica, care vor oferi vizitatorilor acces rapid la informatia despre locurile de munca libere si agentii economici care le ofera, cadrul legislativ si normativ ce tine de ocuparea fortei de munca si diverse informatii din domeniul pietei muncii plasate pe Portalului guvernamental "Piata fortei de munca" (www.jobmarket.gov.md). Astfel, persoanele aflate în cautarea unui loc de munca vor avea acces la baza de date a Agentiei Nationale, care cuprinde informatia provenita din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, si care la zi constituie circa 1700 locuri vacante.

Opt agenti economici si-au anuntat disponibilitatea sa participe la târg: SA "Artima", SA "Ionel", SA "Zorile", SA "Armet", ÎI "Nina Balan", SRL "777&C", SA "Starnet", SC "Traditii Noi" SRL. Acestea vor pune la dispozitia solicitantilor circa 200 locuri vacante în mun. Chisinau, care se refera la cusatori si cusatorese, lacatusi, electromecanici, ingineri, brodeze, specialisti în tehnologii informationale, asamblori, etc.

Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca a mun. Chisinau va participa la târg cu banca electronica de date, care detine circa 600 locuri de munca pentru diferite categorii de persoane.

Alti parteneri ai Agentiei Nationale la desfasurarea acestui târg sunt:
Directia politica de cadre a Aparatului Guvernului, care va promova informatia despre cadrul legal cu privire la încadrarea persoanelor în serviciul public, intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2009, si conditiile de baza pentru a candida la o functie publica, cât si functiile publice vacante în diferite autoritati ale administratiei publice.

Organizatia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici si Mijlocii (ODIMM), care va oferi servicii de consultanta si informare cu privire la promovarea si facilitarea deschiderii afacerilor pe cont propriu.

Institutii profesionale de învatamânt cu informatii utile privind instruirea profesionala în diverse profesii/meserii solicitate actualmente pe piata fortei de munca.

Inspectia Muncii, care va acorda consultanta si informatii juridice în domeniul muncii.

Totodata, la dispozitia vizitatorilor va fi pusa o gama larga de materiale informative (inclusiv video) despre serviciile prestate pe piata fortei de munca de catre structurile Agentiei Nationale.

Târgul locurilor de munca se va desfasura în incinta Centrului International de Expozitii "Moldexpo", pavilionul central, situat pe adresa: mun. Chisinau, str. Ghioceilor, 1.

Program zilnic: 10.00-18.00