Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţi consulare

A fost lansat Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

"Este un eveniment îmbucurător de intrare în normalitate, pe care l-am aşteptat atât noi, cât şi cetăţenii noştri din ţară şi de peste hotare, dar şi cetăţenii străini interesaţi să ne viziteze republica", – a declarat astăzi dl Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la inaugurarea Centrului de Apel lansat la iniţiativa Ministerului. Centrul vine să suplinească deficienţele de comunicare între autorităţi şi cetăţeni din ultimii ani.

Odată cu lansarea Centrului de Apel, cetăţenii vor avea posibilitatea să primească la telefon informaţii calificate şi operative de profil consular, inclusiv în probleme urgente care nu suportă amânare. Altfel spus, Centrul de Apel va furniza solicitanţilor informaţii privind condiţiile de perfectare a vizelor şi costul acestora, programul de lucru al misiunilor diplomatice şi consulare, sfaturi de călătorie, acţiuni de notariat, alte probleme de interes din domeniul consular. Prin inaugurarea Centrului de Apel, a remarcat dl. Iurie Leancă "încercăm să venim mai aproape de preocupările şi problemele cetăţenilor".

Lansarea acestui important instrument de consolidare a comunicării cu cetăţenii a devenit posibil graţie suportului financiar oferit de către Guvernul Norvegiei, Agenţia Turcă pentru Colaborare şi Dezvoltare Internaţională (TIKA), Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, datorită implicării nemijlocite a Ministerului Afacerilor Externe al Austriei.

Centrul poate fi apelat gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova la următorul număr de telefon: 080090990, 080090990.

Apelurile din străinătate pot fi efectuate la numărul de telefon: +37322690990, +37322690990, fiind taxate cu tarif standard pentru ţara din care sună solicitantul.

Pentru informaţii adiţionale cu privire la centrul de apel accesaţi pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova: www.mfa.gov.md