Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Cetăţenie

Renunţarea la cetăţenia Republicii Moldova

Cetăţenii Republicii Moldova, stabiliţi cu domiciliul permanent în Italia şi luaţi în evidenţă consulară la Ambasada Republicii Moldova la Roma, care doresc sa renunţe la cetăţenia Republicii Moldova, pot depune cererile respective la secţia consulară a Ambasadei.

Pentru examinarea cererii de renunţare la cetăţenia Republicii Moldova solicitanţii depun la Ambasadă următoarele acte:

Toate documentele eliberate de organele competente italien sau a altui stat, urmează a fi traduse în limba moldovenească şi autentificate de către un traducător autorizat fie de către notar.

Documentele menţionate в p.p. 1) - 15) se prezintă în original.

Documentele menţionate în punctele 1) - 4), 12) - 15) vor rămîne la dispoziţia Ambasadei.

Documentele, menţionate în p.p. 6) - 11), eliberate de organele competente ale altor state pînă la 17 august 2001, urmează a fi transcrise la Direcţia Generală Stare Civilă (or. Chişinău, str. Mihail Kogălniceanu, 58/A), şi înlocuite cu documente moldoveneşti la Oficiul de Stare Civilă al municipiului Chişinău (str. Sfatul Ţării, 1). Documentele eliberate după 17 august 2001, urmează a fi traduse în limba moldovenească şi autentificate de către un traducător autorizat fie de către notar.

Procedura renunţării la cetăţenie este reglementată de art. 22 al Legii cetăţeniei Republicii Moldova nr.1024 din 02.06.2000, cu modificări şi completări, şi p. 19 al Regulamentului cu privire la procedura dobîndirii şi pierderii cetăţeniei Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.197 din 12 martie 2001, cu modificări şi completări.