Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Anunţuri

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate se pot înregistra prealabil pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019

Începând cu data de 31 mai 2018, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate și intenționează să voteze la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 se pot înregistra prealabil.

Alegătorii se pot înregistra on-line, completând formularul de înregistrare la rubrica ”Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md.

La fel, înregistrarea poate fi efectuată pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Înregistrarea prealabilă poate fi făcută până cu 45 de zile înainte de data alegerilor și poate fi anulată până cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor.

Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite aici: http://cec.md/index.php?pag=page&id=1884&l=ro.

Înregistrarea prealabilă va permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor de peste hotarele țării, în vederea facilitării deschiderii secțiilor de votare suplimentare și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secțiilor de votare respective.

Comisia Electorală Centrală va asigura prelucrarea datelor alegătorilor care au solicitat înregistrarea prealabilă cu respectarea prevederilor Legii nr. 133 din 8 iulie 2011 privind protecția datelor cu caracter personal.

Sursa: www.cec.md